“Tämä viikonloppu kasvatti uskoa tulevaisuuteen”

Viime viikonloppuna energia suorastaan pursui Supercellin toimistolla, kun yhteensä 34 toisella asteella opiskelevaa nuorta saapui eri puolilta Suomea edistämään Springin finaaliin päässeitä ideoitaan ja saamaan sparrausta Suomen parhailta osaajilta.  

Kaksi tyttöä halaa, yleisö taputtaa.


– Koko viikonloppu on ollut hieno kokemus! On tosi hienoa, että ollaan saada tällainen mahdollisuus ja ollaan kuultu upeita puhujia, joilla on ollut tosi hyviä ajatuksia. Ollaan ihan sanattomia siitä, kuinka hienoja ihmisiä me ollaan tavattu, viikonlopun tunnelmia summaavat muoviTON-tiimin Elena, Kia ja Inka
 
Viikonloppun aikana nuoret saivat ideointiin kannustusta ja sparrausta Ilkka Paanaselta, Sari Baldaufilta, Saku Tuomiselta, Janne Saarikolta, Anu Ubaudilta, Elsa Ervastilta, Matti Alahuhdalta ja Linda Liukkaalta. Koko joukko keräsi nuorilta paljon kiitosta. 
 
– Oli tärkeää kuulla, ettei tarvitse olla tässä kohtaa tarvitse olla täydellistä suunnitelmaa, vaan tehdä sitä mistä pitää ja se vie eteenpäin ja siitä voi seurata jotain hienoa, muoviTON-tiimin Inka kertoo. 
 
– Ollaan myös opittu paljon yrittämisestä ja siitä, että ideaa pitää vain hioa, kunnes on tyytyväinen. Ettei kannata luovuttaa, muoviTOn joukkueen Elena täydentää.  
 
Lisäksi viikonloppuun osallistui kokonainen joukko entrepreneurship societyjen jäseniä, jotka toimivat coacheina nuorten tiimeille. Nuorten mielestä oli tärkeää saada ideointiin tukea omalta coachilta, joka pystyi keskittymään viikonlopun ajan tiimin tukemiseen ja toi uutta näkökulmaa ideointiin. 
 
– Coacheilla oli suuri rooli viikonlopun onnistumisessa. Oli hienoa kuulla heidän kokemuksiaan myös jatko-opintoja ajatellen, kiittelee Nuoren maanpuolustusliiton Victor.   
 
– Viikonloppu opetti myös paljon lisää siitä, kuinka tärkeää tiimityöskentely on – tästä meidän ideastakaan ei olisi tullut mitään ilman mun ihania tiimikavereita, TERappi-tiimin Elena kiittelee. 
 
– Mitä enemmän ollaan tehty tätä ideaa todeksi yhdessä, sitä tärkeämmäksi tämä asia myös itselle tullut. Tää olisi oikeasti tosi tärkeä ja hieno juttu, jatkaa kertoo Nuorten maanpuolustusliiton Matti
 
Spring-ideakilpailun tarkoitus on vahvistaa nuorten uskoa tulevaisuuteen ja omiin vaikutusmahdollisuuksiin. Nuorten palautteen perusteella tavoite on täyttynyt. 

– On supersiistiä, että Springissä annetaan nuorille tällainen mahdollisuus vaikuttaa. Monia nuoria stressaa tulevaisuus ja juuri tällaista tarvitaan herättämään toivoa. Tässä saa kokemuksen, että me voidaan itse vaikuttaa asioihin, muoviTON-tiimin Kia pohtii. 

Spring kutsuu nuoret valitsemaan ideakilpailun voittajat 4.5. kello 13–13.45 järjestettävään finaaliin.