Tilaa uutiskirje

Tietoa kilpailusta

Tyttö heittää maapalloa ilmaan, vieressä teksti "Think future". Spring-ideakilpailu.

Spring-ideakilpailu on kilpailu 15-19-vuotiaille nuorille. Kilpailuun osallistutaan 3-5 nuoren tiimillä ja omalla idealla. Idea voi olla suuri tai pieni, ja se voi ratkaista ongelman tai tarttua mahdollisuuteen. Osallistua voi osana opintoja tai vapaa-ajalla ympäri Suomen. Palkintona on kesätyö idean kehittämisen parissa.

Spring-ideakilpailu on käynnissä 1.11.2023-29.2.2024. Tilaamalla uutiskirjeen varmistat, että saat tiedon hakuajan alkamisesta ensimmäisten joukossa.

IDEAKILPAILUN VAIHEET

  1. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä idealomake hakuaikana 1.11.2023-29.2.2024.
  2. Springin asiantuntijaraati valitsee 12 lupaavinta ideaa jatkoon. Jatkoon päässeet tiimit kutsutaan Helsinkiin viikonlopun mittaiseen ideahautomoon huhtikuussa 2024. Viikonlopun aikana ideaa kehitetään eteenpäin. Ideahautomon lopuksi asiantuntijaraati valitsee kuusi ideaa finaaliin.
  3. Toukokuussa 2024 Helsingissä järjestettävässä finaalissa tiimit esittelevät ideansa yleisölle. Springin voittajat valitaan ennakkoäänestyksenä tapahtuvan yleisöäänestyksen ja asiantuntijaraadin arvion yhteistuloksena. Voittajia valitaan kolme.
  4. Voittajatiimien jäsenet saavat palkinnoksi kesätyöpaikan, jossa he pääsevät tekemään ideansa todeksi. Kesätyöhön kuuluu myös opintomatka.

SPRINGIN SPARRAAJAT 2023

Ideoita nuorten kanssa kehittävät monien alojen huippuosaajat. Tutustu alta vuoden 2023 sparraajajoukkoon.

Mustavalkoisia kuvia sparraajista

IDEAKILPAILUN TAUSTAVOIMAT JA KUMPPANIT

Springin ovat perustaneet Matti Alahuhta, Sari Baldauf, Antti Herlin, Martti Hetemäki, Bengt Holmström ja Jorma Ollila. He vastaavat Springin kustannuksista ja muodostavat sen ohjausryhmän. Springin toteutuksesta vastaa Lasten ja nuorten säätiö. Kilpailun kumppaneina ovat Opetushallitus, Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS.

Mukana inspiroimassa ja tukemassa kilpailuun osallistuvia nuoria on myös valtakunnallinen verkosto opiskelijavetoisia yrittäjyysyhteisöjä: Boost Turku, Seinäjoki Entrepreneurship Society, LUT Entrepreneurship Society, Tiimiakatemia Jyväskylä, Helsinki Think Company, Oulu Entrepreneurship Society, Pori Entrepreneurship Society, Tampere Entrepreneurship Society, Vaasa Entrepreneurship Society, Metropolia Turbiini Kampushautomo ja Aalto Entrepreneurship Society.

Spring on suunniteltu yhdessä nuorten kanssa. Syksyn 2022 aikana yli 150 nuorta osallistui Springin ja sen kaikkien osa-alueiden suunnitteluun. Myös opettajat ovat vaikuttaneet Springin sisältöihin. Heidän toiveidensa pohjalta on tuotettu koulujen käyttöön innostavat materiaalit, joiden avulla Spring on helppo ottaa osaksi opetusta.