Osallistu voittajien valintaan

Tietoa kilpailusta

Tyttö heittää maapalloa ilmaan, vieressä teksti "Think future". Spring-kilpailu.

Spring on ideakilpailu toisella asteella opiskeleville nuorille. Spring etsii ideoita, jotka tekevät maailmasta paremman ja toiveikkaamman.

Springiin osallistutaan 3–5 henkilön tiimeinä. Tiimit kehittävät idean, joka muuttaa maailmaa jollain tapaa paremmaksi ja jota he itse haluavat edistää. Ideat voivat olla isoja tai pieniä. Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan myös alustavalla idealla. Springiin voi osallistua 17.3.2023 saakka.

Esikarsintaraati valitsee kymmenen lupaavinta ideaa jatkoon. Jatkoon päässeet tiimit kutsutaan viikonlopun mittaiseen ideahautomoon Helsingissä, jossa he saavat tukea ideansa jatkokehittämiseen.

Spring huipentuu suoraan finaalilähetykseen, johon kutsutaan yleisöksi kaikki toisen asteen opiskelijat Suomessa. Finaalin katsojat äänestävät kolme parasta ideaa voittajiksi. Voittajatiimien jäsenet saavat palkinnoksi kesätyöpaikat ja pääsevät tekemään ideansa todeksi. Kesätyöhön kuuluu opintomatka Berliiniin ja Amsterdamiin.

Springin kevään 2023 aikataulu:
17.3. hakuaika päättyy

SPRINGIN SPARRAAJAT

Ideoita nuorten kanssa kehittävät monien alojen huippuosaajat. Sparraajien joukko kasvaa kevään aikana.

Mustavalkokuvia sparraajista.

KILPAILUN TAUSTAVOIMAT JA KUMPPANIT

Springin ovat perustaneet Matti Alahuhta, Sari Baldauf, Antti Herlin, Martti Hetemäki, Bengt Holmström ja Jorma Ollila. He vastaavat Springin kustannuksista ja muodostavat sen ohjausryhmän. Springin toteutuksesta vastaa Lasten ja nuorten säätiö. Kilpailun kumppaneina ovat Opetushallitus, Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS.

Mukana inspiroimassa ja tukemassa kilpailuun osallistuvia nuoria on myös valtakunnallinen verkosto opiskelijavetoisia yrittäjyysyhteisöjä: Boost Turku, Seinäjoki Entrepreneurship Society, LUT Entrepreneurship Society, Tiimiakatemia Jyväskylä, Helsinki Think Company, Oulu Entrepreneurship Society, Pori Entrepreneurship Society, Tampere Entrepreneurship Society, Metropolia Turbiini Kampushautomo ja Aalto Entrepreneurship Society.

Spring on suunniteltu yhdessä nuorten kanssa. Syksyn 2022 aikana yli 150 nuorta osallistui Springin ja sen kaikkien osa-alueiden suunnitteluun. Myös opettajat ovat vaikuttaneet Springin sisältöihin. Heidän toiveidensa pohjalta on tuotettu koulujen käyttöön innostavat materiaalit, joiden avulla Spring on helppo ottaa osaksi opetusta.