Tietoa kilpailusta

Tyttö heittää maapalloa ilmaan, vieressä teksti "Think future". Spring-ideakilpailu.


Maailma muuttuu. Onneksi sitä voi muuttaa myös parempaan suuntaan. Spring-ideakilpailu tarjoaa nuorille mahdollisuuden vaikuttaa heille itselleen tärkeisiin asioihin. Kilpailun tarkoitus on vahvistaa nuorten tulevaisuususkoa ja toimijuutta.

Spring on ideakilpailu 15–19-vuotiaille nuorille, johon osallistutaan 3–5 hengen tiimeillä. Spring etsii ideoita, jotka tekevät maailmasta paremman ja toiveikkaamman. Idea voi olla ratkaisu arkiseen haasteeseen tai suureen kansainvälisen kysymykseen. Springiin voi osallistua ympäri Suomen osana opintoja tai vapaa-ajalla. Ideakilpailun haku on käynnissä 29.2.2024 saakka. 
 
Nuorten ja ammattilaisraadin valitsemat kolme voittajaa palkitaan kesätyöllä, johon sisältyy opintomatka Kööpenhaminaan. Kesätyön aikana nuoret saavat mahdollisuuden tehdä ideaansa todeksi Suomen parhaiden osaajien tuella. 

Spring-ideakilpailun aikataulu esiteltynä graafisena kuvana.

    1. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä hakulomake hakuaikana 1.11.2023—29.2.2024. Idea voi löytyä omasta lähiympäristöstä, maailmanlaajuisista mahdollisuuksista tai haasteista. Tutustu inspiraatiokirjastoon.

    1. Springin asiantuntijaraati valitsee 12 lupaavinta ideaa jatkoon. Jatkoon päässeet tiimit kutsutaan Helsinkiin viikonlopun mittaiseen ideahautomoon 12.—14.4.2024. Viikonlopun aikana ideaa kehitetään eteenpäin. Ideahautomon lopuksi asiantuntijaraati valitsee kuusi ideaa finaaliin.

    1. Finaalissa, joka järjestetään 7.5.2024, tiimit esittelevät ideansa yleisölle. Springin voittajat valitaan nuorten yleisöäänestyksen ja asiantuntijaraadin arvion yhteistuloksena. Nuoret äänestävät itselleen merkitykselliset ideat voittoon. Voittajia valitaan kolme.

    1. Voittajatiimien jäsenet saavat palkinnoksi kesätyöpaikan, jossa he pääsevät tekemään ideansa todeksi. Kesätyöhön kuuluu myös opintomatka Kööpenhaminaan.

SPRINGIN SPARRAAJAT 2024

Ideoita nuorten kanssa kehittävät monien alojen huippuosaajat. Tutustu alta vuoden 2024 sparraajajoukkoon. Lista täydentyy kilpailun edetessä.

IDEAKILPAILUN TAUSTAVOIMAT JA KUMPPANIT

Springin ovat perustaneet Matti Alahuhta, Sari Baldauf, Antti Herlin, Martti Hetemäki, Bengt Holmström ja Jorma Ollila. He vastaavat Springin kustannuksista ja muodostavat sen ohjausryhmän. Springin toteutuksesta vastaa Lasten ja nuorten säätiö. Kilpailun kumppaneina ovat Opetushallitus, Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS.

Mukana inspiroimassa ja tukemassa kilpailuun osallistuvia nuoria on myös valtakunnallinen verkosto opiskelijavetoisia yrittäjyysyhteisöjä: Boost Turku, Seinäjoki Entrepreneurship Society, LUT Entrepreneurship Society, Tiimiakatemia Jyväskylä, Helsinki Think Company, Oulu Entrepreneurship Society, Pori Entrepreneurship Society, Tampere Entrepreneurship Society, Vaasa Entrepreneurship Society, Metropolia Turbiini Kampushautomo ja Aalto Entrepreneurship Society.

Spring on suunniteltu yhdessä nuorten kanssa. Syksyn 2022 aikana yli 150 nuorta osallistui Springin ja sen kaikkien osa-alueiden suunnitteluun. Myös opettajat ovat vaikuttaneet Springin sisältöihin. Heidän toiveidensa pohjalta on tuotettu koulujen käyttöön innostavat materiaalit, joiden avulla Spring on helppo ottaa osaksi opetusta.