Opettajalle

Opiskelijoita luokkahuoneessa ideoimassa, keskellä maapallo, tulevaisuuskasvatus käytännössä

Nuorten usko maailman tulevaisuuteen on tutkimusten mukaan ollut koetuksella jo pidemmän aikaa, eivätkä viime vuosien tapahtumat ole helpottaneet asiaa. Samaan aikaan, kun uudenlaiselle ajattelulle olisi tarvetta, nuoret kokevat, että heillä ei ole tarpeeksi mahdollisuuksia vaikuttaa tulevaisuuteen.

Spring tarjoaa nuorille mahdollisuuden vaikuttaa heille itselleen tärkeisiin asioihin. Ideakilpailun tarkoitus on vahvistaa nuorten toimijuutta ja tulevaisuususkoa.

Springin finaalilähetys katsottavissa Yle Areenasta

Katsomalla Spring-finaalin koulussa tai oppilaitoksessa voitte tukea nuorten ideointia ja toimijuutta.
 
45 minuutin lähetyksessä tutustuttiin kuuteen finalistitiimiin ja heidän ideoihinsa Lloyd Libison ja Eva-Li Teirin johdolla. Kaksikielinen (suomi/svenska) lähetys on katsottavissa 6.6.2024 saakka.

Mitä Spring tarjoaa opettajalle ja ohjaajalle?

Spring on ainutlaatuinen mahdollisuus opettaa nuoria ideoimaan uutta ja vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin.

Spring on käytännöllinen lähestymistapa opetukseen: Tarjoa nuorille mahdollisuus soveltaa oppimaansa käytännössä ja kehittää luovia ratkaisuja maailman haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Spring on käytännöllinen lähestymistapa kestävän kehityksen teemoihin, tulevaisuuskasvatukseen ja yrittäjyyskasvatukseen.

Spring on nuorten tulevaisuuden taitojen ja tulevaisuususkon vahvistamista: Auta nuoria kehittämään mahdollisuuksien tunnistamista, luovuutta, kriittistä ajattelua, tiimityötä ja yrittäjämäistä asennetta. Samalla vahvistat nuorten tulevaisuususkoa.

Springissä saat tukea toteutukseen: Me tuemme sinua nuorten tukemisessa erilaisilla materiaaleilla ja verkostoyhteistyöllä.

Miten Spring toimii?

Spring on suunniteltu olemaan joustava ja helppo sisällyttää opetukseen. Tarjoamme valmiita materiaaleja, jotka auttavat sinua ohjaamaan nuoriasi ideointiprosessissa. Innosta, kannusta, haasta ja opi samalla itse! Spring on mahdollisuus käsitellä tämän päivän polttavia teemoja luovan, ratkaisukeskeisen lähestymistavan kautta. Sinun roolisi on toimia prosessin ohjaajana, kysymysten kysyjänä ja nuorten itseluottamuksen tukijana.

Alta löydät materiaalia, joiden avulla voit innostaa opiskelijat ideoimaan parempaa tulevaisuutta ja ottamaan osaa ideakilpailuun. Materiaalit on kehitetty yhteistyössä opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Voitte myös ladata Vimeosta Spring-videon oppilaitoksenne käyttöön. Videota saa vapaasti jakaa kaikkiin oppilaitoksen kanaviin.

Inspiraatiota ideointiin

Mitä Linda Liukas, Saku Tuominen ja Springiin viime keväänä osallistuneet nuoret ajattelevat ideoinnista ja sen voimasta? Ota selvää, inspiroidu ja hyödynnä videoita nuorten ideoinnin tukemiseen. Tutustu Springin ideavalmennukseen tästä.

Katso videolta Saku Tuomisen ajatukset ja vinkit innostumiseen, idean löytämiseen ja idean edistämiseen.
Katso videolta Niklas Hambergin ajatukset ja vinkit idean kirkastamiseen, rajaamiseen ja testaamiseen.
Katso videolta Linda Liukkaan ajatukset ja vinkit ideoiden sanoittamiseen ja tarinallistamiseen.
Katso videolta Inka Vaaralan ja Kia Kauppilan kokemuksia heidän osallistumisestaan Spring-ideakilpailuun ja vinkit kilpailuun osallistumiseen.
Katso Spring-esittelyvideo, joka toimii erinomaisena inspiraatio- ja markkinointivideona nuorille.
Katso ”This was Spring” -video, jossa kilpailuun osallistuneet nuoret kertovat kokemuksistaan. Video toimii erinomaisena markkinointivideona nuorille.