Tilaa uutiskirje

Opettajalle

Opiskelijoita luokkahuoneessa ideoimassa, keskellä maapallo, tulevaisuuskasvatus käytännössä

Nuorten usko maailman tulevaisuuteen on tutkimusten mukaan ollut koetuksella jo pidemmän aikaa, eivätkä viime vuosien tapahtumat ole helpottaneet asiaa. Samalla nuoret kokevat, että heillä ei ole tarpeeksi mahdollisuuksia vaikuttaa tulevaisuuteen. Maailma tarvitsee nuorten ideoita, sillä heillä on kyky ajatella uudella tavalla ja ratkaista aikamme ongelmia sekä tarttua uusiin mahdollisuuksiin. Spring-ideakilpailu tarjoaa nuorille mahdollisuuden vaikuttaa heille itselleen tärkeisiin asioihin ja vahvistaa heidän kykyä kohdata nopeasti muuttuva tulevaisuus sekä ottaa osaa sen rakentamiseen.

Ottamalla Springin osaksi opetusta, toteutat opetussuunnitelmaa, vahvistat nuorten laaja-alaista osaamista ja kokeilet tulevaisuuskasvatusta käytännössä.

Mikä on Spring-ideakilpailu?

Spring on ideakilpailu 15-19-vuotiaille nuorille. Springissä valjastetaan nuorista itsestään kumpuavaa tahtoa toimia ja tehdä maailmasta toiveikkaampi. Ideakilpailussa etsitään ideoita, jotka tekevät maailmasta paremman ja toiveikkaamman. Kilpailuun osallistutaan 3-5 nuoren tiimillä ja omalla idealla. Idea voi olla suuri tai pieni, ja se voi ratkaista ongelman tai tarttua mahdollisuuteen. 

Mitä Spring tarjoaa opettajalle ja ohjaajalle?

Spring on ainutlaatuinen mahdollisuus opettaa nuoria ajattelemaan innovatiivisesti, vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin ja rakentamaan kestävää tulevaisuutta.

  • Spring on innovatiivinen lähestymistapa opetukseen: Tarjoa nuorille mahdollisuus soveltaa oppimaansa käytännössä ja kehittää luovia ratkaisuja maailman haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Spring on käytännöllinen lähestymistapa tulevaisuuskasvatukseen ja yrittäjyyskasvatukseen.
  • Spring on nuorten tulevaisuuden taitojen ja tulevaisuususkon vahvistamista: Auta nuoria kehittämään mahdollisuuksien tunnistamista, luovuutta, kriittistä ajattelua, tiimityötä ja yrittäjämäistä asennetta. Samalla vahvistat nuorten tulevaisuususkoa.
  • Springissä saat tukea toteutukseen: Me tuemme sinua nuorten tukemisessa erilaisilla materiaaleilla ja verkostoyhteistyöllä.

Miten Spring toimii?

Spring on on suunniteltu olemaan joustava ja helppo integroida opetukseen. Tarjoamme valmiita materiaaleja, jotka auttavat sinua ohjaamaan nuoriasi ideointiprosessissa. Innosta, kannusta, haasta ja opi samalla itse! Spring on mahdollisuus käsitellä tämän päivän polttavia teemoja luovan, ratkaisukeskeisen lähestymistavan kautta. Sinun roolisi on toimia prosessin ohjaajana, kysymysten kysyjänä ja nuorten itseluottamuksen tukijana.

Alta löydät materiaalia, joiden avulla voit innostaa opiskelijat ideoimaan parempaa tulevaisuutta ja ottamaan osaa ideakilpailuun. Materiaalit on kehitetty yhteistyössä opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Voitte myös ladata Vimeosta Spring-videon oppilaitoksenne käyttöön. Videota saa vapaasti jakaa kaikkiin oppilaitoksen kanaviin.

OTA YHTEYTTÄ

Haluatko tietää, mikä on Spring? Haluatko kuulla lisää ideakilpailusta? Tarvitsetko vinkkejä toteutukseen tai apua ideointityöpajan vetämiseen? Autan mielelläni!

Eemeli Alanne
Ohjelmapäällikkö, Spring-ideakilpailu
Lasten ja nuorten säätiö
eemeli.alanne@nuori.fi // 040 675 7472

LIITY SPRING-UUTISKIRJELISTALLE

Uutiskirjeemme sisältää ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa Springistä. Postituslistaltamme saat myös kutsut Springin tapahtumiin ja tuoreimmat kuulumiset ensimmäisten joukossa.

Kasvokuva Eemeli Alanteesta, joka on Springin ohjelmapäällikkö.