Tässä ovat Springin voittajat 2023

Toisen asteen opiskelijoille suunnattu Spring-ideakilpailu ratkesi tänään 4.5., kun voiton nappasivat muoviTON, Nuorten maanpuolustusliitto ja Ternääriset tietokoneet. Ääniä annettiin yhteensä lähes 3000. Äänestää pystyi niin ennakkoon kuin suoran finaalilähetyksen aikana.

Springin kolme voittajajoukkuetta keltaisella pohjalla.

Springin voittajiksi selviytyivät peräti 55 prosentin ääniosuudella kolme tiimiä, jotka haluavat ideoillaan vähentää muoviroskaa, nostattaa nuorten maanpuolustusintoa ja kehittää kestävämpää tietojenkäsittelyä. Springin voittajat palkitaan ainutlaatuisella kesätyöllä, jossa he pääsevät tekemään ideoitaan todeksi eri alojen huippuosaajien kanssa. Kesä sisältää myös opintomatkan Amsterdamiin ja Berliiniin. 

Tänä keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty ideakilpailu kutsui toisen asteen opiskelijoita kehittämään maailmaa parantavia ideoita 3–5 hengen tiimeissä. Ideakilpailu keräsi yhteensä 161 nuorten ideaa 68 eri paikkakunnalta. Näistä ideoista esikarsintaraati valitsi finaalin kymmenen lupaavinta tiimiä. Koko ideakilpailun voittajat julkistettiin suoran finaalilähetyksessä 4.5., jota kutsuttiin katsomaan kaikki toiseen asteen oppilaitokset. 

Tutustu Springin voittajaideoihin: 

muoviTON 
Zero waste -ajattelutavan tuominen kauppoihin 
Elena, Inka ja Kia 
Helsinki – Espoo 
 
Nuorten maanpuolustusliitto 
Nuorten maanpuolustusinnon kasvattaminen sekä tietoisuuden lisääminen maanpuolustuksesta 
Rasmus, Alex, Victor ja Matti 
Helsinki 
 
Ternääriset tietokoneet 
Tehostettua ja energiaa säästävää informaation prosessointia 
Rasmus, Kiril, Aleksi, Aarni ja Tiitus 
Helsinki – Espoo – Kirkkonummi 

Ideakilpailun ovat perustaneet liike-elämän, tieteen ja yhteiskunnallisen päätöksenteon kokeneet ammattilaiset Matti Alahuhta, Sari Baldauf, Antti Herlin, Martti Hetemäki, Bengt Holmström ja Jorma Ollila. Ideakilpailun tarkoituksena on vahvistaa nuorten tulevaisuususkoa ja toimijuutta. Kilpailun toteutuksesta vastaa Lasten ja nuorten säätiö
 
Jo ensimmäisenä vuonna suosiota saavuttanut ideakilpailu saa jatkoa ensi keväänä. Mukaan kutsutaan kaikki toisen asteen oppilaitokset opiskelijoineen.