Spring-idéevenemang under hösten 2024

Var med och utveckla världsförändrande idéer! Spring bjuder med unga i 15–19-års ålder och påverka ämnen de anser relevanta under regionala idéevenemang. De regionala idéevenemangen ordnas i november 2024 i Helsingfors, Åbo och Tammerfors. 

Anmäl dig med till idéevenemangen med ett lag på 3–5 personer eller delta individuellt för att hitta lagkamrater med liknande intressen. 

Under dessa evenemang, som sträcker sig över en eftermiddag, bekantar sig deltagarna med problem de upplever betydelsefulla, skapar lösningar till dessa och funderar kring teman som målgrupp, behov och sina egna kompetenser för att utveckla idén. 

Tanken om idéevenemang som större helheter än korta workshoppar i skolor kom från de unga. Tidigare deltagare önskade mer tid och stöd för att utveckla sina idéer och vi upplever att dessa roliga evenemang som skapar gemenskap besvarar just detta behov”, berättar Katariina Tonttila, producent för idétävlingen Spring. 

Spring-idéevenemangen ordnas under tre fredagar i november 2024
 

  • Helsingfors: 8.11.2024 kello 12–16.   
    Plats: We Land (adressen Itämerenkatu 25, 00180 Helsingfors)  
  • Åbo: 15.11. 2024 kello 12–16.   
    Plats: Mauno Koivisto -centret, BioCity (Manu 1–4, Tykistökatu 6, 20520 Åbo)  
  • Tammerfors: 29.11.2024 kello 12–16.   
    Plats: Tammerfors universitets huvudbyggnad (Kalevantie 4, 33100 Tammerfors)  
  • Helsinki 15.1.2025 kello 12-16
    Plats: Nordea Campus, Evenemangsutrymmet (Aleksiskivenkatu 7, 00500 Helsingfors)

Idéevenemangen ordnas i samarbete med lokala entreprenörskapssamfund och samarbetspartners. Helsinki Think Company, Aalto ES, Boost Turku och Tampere ES erbjuder frivilliga coachar till evenemangen för att stöda deltagarna i idéutvecklingen och skapa en innovativ stämning. Jenny och Antti Wihuris fond stöder förverkligandet av evenemangen. 

Evenemangena är avgistfria för deltagare. Var vänlig och dubbelkolla med din skola eller läroanstalt att din frånvaro är godkänd ifall du deltar självständigt eller med ett lag. Vi bjuder på snacks längs med eftermiddagen.  

Jag ser fram emot att få vara med och arbeta som mentor för de unga under idéevenemangen. Det är en fin möjlighet att få erbjuda deltagarna en ny riktning, drömmar och kontakter för att utveckla sin idé. Jag strävar efter att skapa en känsla av att allt är möjligt”, säger Matias Varjonen från Aaltoes. 

Mer info om idévenemenagen: 

Ville Bengs  
producent, Barn- och ungdomsstiftelsen 
ville.bengs@nuori.fi // 040 7349414 

Katariina Tonttila  
producent, Barn- och ungdomsstiftelsen  
katariina.tonttila@nuori.fi // 040 540 5194 

Spring är en idétävling för unga i 15-19-års ålder, till vilken man kan delta i lag på 3-5 personer. Skicka in din idé som strävar efter att lösa ett stort internationellt problem, svara på en lokal fråga eller skapa fullständigt nya möjligheter. Vinnarna av idétävlingen belönas med ett sommarjobb och en studieresa i Europa, under vilka du kan utveckla din idé till något konkret. Du kan delta i Spring genom att skicka in din ansökan fram tills 31.1.2025. Barn- och ungdomsstiftelsen ansvarar för produktionen av Spring.