Spring 2024 haku käynnissä nyt

Spring kutsuu jälleen 15–19-vuotiaat nuoret kehittämään ratkaisuja, jotka tekevät tulevaisuudesta parempaa. Tänä vuonna ideakilpailun tavoite on innostaa nuoret ideoimaan yli 1000 uutta ratkaisua. Kolme voittajatiimiä saavat mahdollisuuden edistää omia ideoitaan Suomen parhaiden osaajien tuella.

Keväällä 2023 Spring-ideakilpailuun osallistuneita iloisia nuoria seuraamassa esitystä.

Toista kertaa käynnistyvä Spring-ideakilpailu antaa nuorille mahdollisuuden vaikuttaa heille tärkeisiin asioihin. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa nuorten tulevaisuususkoa ja toimijuutta.

Olen iloinen, että me lähdettiin kavereiden kanssa mukaan Springiin. Suosittelen osallistumista kaikille nuorille, jotka haluavat tehdä ideoistaan totta ja vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin.

Kia Kauppila, yksi tiiminsä kanssa Springin viime keväänä voittaneista nuorista

Viime keväänä ideakilpailu keräsi yhteensä 161 ratkaisua 68 eri paikkakunnalta. Nuoret äänestivät voittajiksi tiimit, joiden ideat vähensivät muovin käyttöä, lisäsivät nuorten tietoa maanpuolustuksesta ja tekivät tietojenkäsittelystä kestävämpää. Erityistä kiitosta Springiin osallistuneet nuoret antoivat kilpailun yhteisöllisestä hengestä ja mahdollisuudesta kehittää omia ideoita Suomen parhaiden sparraajien kanssa.

Saimme viime keväänä seurata, miten valtavalla innolla ja osaamisella nuoret kehittivät ideoitaan ammattilaisten tukemana. Nuorilla on kykyä ratkoa tämän ajan haasteita uusilla ja oivaltavilla tavoilla. Spring tarjoaa nuorille konkreettisen ja ainutlaatuisen tavan vaikuttaa tulevaisuuden suuntaan.

Lasten ja nuorten säätiön toimitusjohtaja Olli Alanen

Springin taustalla ovat Matti Alahuhta, Sari Baldauf, Antti Herlin, Martti Hetemäki, Bengt Holmström ja Jorma Ollila, jotka myös muodostavat Springin ohjausryhmän ja vastaavat kilpailun kustannuksista. Nuorten ideointia tukemassa on laaja joukko Suomen parhaita osaajia kuten Linda Liukas, Anu Ubaud ja Saku Tuominen. Kilpailun toteutuksesta vastaa Lasten ja nuorten säätiö.

Spring ideakilpailun hakuaika päättyy 29.2.2024. Nuorten ja asiantuntijaraadin valitsemat kolme voittajatiimiä julkistetaan Spring-finaalissa 7. toukokuuta.