Delta nu i Spring 2024

Spring bjuder in 15–19-åriga ungdomar att utveckla lösningar som kommer att göra framtiden bättre. I år är målet med tävlingen att inspirera ungdomar att komma med över 1000 nya lösningar. De vinnande teamen kommer att få en möjlighet att utveckla sina idéer med stöd av några av Finlands bästa talanger.

Keväällä 2023 Spring-ideakilpailuun osallistuneita iloisia nuoria seuraamassa esitystä.

Spring-idétävlingen, som idag lanseras för andra gången, ger unga människor chansen att göra skillnad i frågor som är viktiga för dem. Syftet med tävlingen är att stärka ungdomars framtidstro och deras känsla av att kunna agera för det bättre. 

Jag är glad att jag och mina vänner gick med i Spring. Jag skulle rekommendera det till alla ungdomar som vill förverkliga sina idéer och göra skillnad.

Kia Kauppila, en som var med i ett av vinnarlagen i Spring förra våren

Förra gången fick tävlingen in 161 bidrag från 68 olika orter. De tre vinnande lagen röstades då fram av ungdomar. Idéerna i vinnarlagen minskade plastanvändningen, ökade ungdomarnas kunskap om nationellt försvar och gjorde databehandling mer hållbar  De ungdomar som deltog i Spring-tävlingen berömde särskilt tävlingens samarbetsanda och möjligheten att utveckla sina egna idéer med några av Finlands bästa experter.

Förra våren fick vi se ungdomar utveckla sina idéer med stor entusiasm och expertis, med stöd av professionella. Ungdomar har förmågan att tackla dagens utmaningar på nya och insiktsfulla sätt. Spring erbjuder ungdomarna ett konkret och unikt sätt att påverka framtiden.

Olli Alanen , VD för Barn- och ungdomsstiftelsen.  

Bakom Spring står Matti AlahuhtaSari BaldaufAntti Herlin, Martti HetemäkiBengt Holmström och Jorma Ollila, som också utgör Spring-styrgruppen och ansvarar för kostnaderna för tävlingen. Ett brett spektrum av Finlands bästa experter, liksom Linda LiukasAnu Ubaud och Saku Tuominen, stöder de ungas utvecklingsarbete. Tävlingen arrangeras av Barn- och ungdomsstiftelsen.

Ansökningstiden för Spring-idétävlingen börjar idag den 1.11 och slutar den 29.2.2024. De tre vinnande lagen, utvalda av unga och en expertjury, kommer att tillkännages vid Spring-finalen den 7 maj.