Nuoret osallistuivat Spring-ideakilpailuun 159 maailmaa parantavalla idealla

Spring-ideakilpailu innosti nuoria ideoimaan toiveikkaampaa tulevaisuutta ympäri Suomen. Tänä keväänä erityisen moni nuorten idea keskittyi vahvistamaan terveyttä ja hyvinvointia sekä vastaamaan ympäristöön ja kestävään kuluttamiseen liittyviin kysymyksiin.

Kolme naisoletettua ja kaksi miesoletettua työstävät ideaa paperille mustan pöydän ääressä

Spring-ideakilpailu kannusti 15–19-vuotiaita nuoria kehittämään koulussa ja vapaa-ajalla ideoita, jotka tekisivät maailmasta toiveikkaampaa. Osallistuakseen kilpailuun nuorten tuli kerätä 3–5 hengen tiimi ja ilmoittautua ideallaan mukaan helmikuun loppuun mennessä. Lasten ja nuorten säätiön järjestämiin Spring-työpajoihin osallistui talven aikana tuhansia nuoria ja työpajoissa kehitettiin satoja ideoita. Satojen erilaisissa työpajoissa ja nuorten tapaamisissa kehitettyjen ideoiden joukosta kilpailuun osallistui 159 tiimiä ideallaan. Springiiin osallistuttiin eri puolilta Suomea, yhteensä 39 eri paikkakunnalta. 
 
Nuoret osallistuivat kilpailuun ideoilla, jotka koskivat laajasti erilaisia yhteiskunnallisia teemoja aina vanhusten hoidosta harrastusmahdollisuuksiin ja teknologian kehitykseen. Erityisen innokkaasti nuoret lähtivät tänä keväänä vastaamaan terveyteen ja hyvinvointiin sekä ympäristöön ja kestävään kuluttamiseen liittyviin kysymyksiin.  
 

Spring-kevät etenee kohti 7.5. järjestettävää finaalia

Seuraavaksi Spring-raati käy läpi hakemukset ja valitsee hakemusten joukosta 12 potentiaalisinta ideaa tiimeineen. Valinnassa kiinnitetään huomiota tiimin kykyyn tunnistaa ongelma, idean merkityksellisyyteen ja oivaltavuuteen, idean laajempaan hyödynnettävyyteen sekä tiimin kokoonpanoon ja motivaatioon.  
 
Jatkoon päässeet 12 tiimiä pääsevät työstämään ideoitaan eteenpäin huhtikuussa Supercellin toimistolla Suomen parhaimpien sparraajien tuella. Jatkoon pääsevät tiimit julkistetaan 26.3. ja Lasten ja nuorten säätiö on yhteydessä jatkoon pääseviin tiimeihin henkilökohtaisesti. 
 
Springin voittajat valitaan finaalissa, jonne etenee kaikkiaan kuusi ideaa. Finaalissa nuoret pääsevät itse valitsemaan suosikkinsa. Springin finaalia voi seurata suorana lähetyksenä 7.5. kello 13 Yle Areenasta. Finaalissa voittajiksi valittujen kolmen tiimin kaikki jäsenet saavat palkinnoksi kesätyön ja opintomatkan Kööpenhaminaan, joiden aikana tiimit saavat mahdollisuuden tehdä ideoitaan todeksi.