Nuoret kokoontuivat ideoimaan – nämä kuusi ideaa nähdään Spring-finaalissa

Spring-viikonloppu kokosi nuoria ympäri Suomen kehittämään ideoitaan Supercellille. Viikonlopun päätteeksi selvisi, mitkä kuusi ideaa pääsevät finaaliin. Suorassa finaalilähetyksessä 7.5. kello 13 nähdään ideat, jotka haluavat tehdä maailmasta toiveikkaampaa aktivoimalla nuoria, vahvistamalla mielenterveyttä, tarjoamalla mahdollisuuden löytää harrastuskavereita ja tukea matematiikan opiskeluun sekä lisäämällä metsien monimuotoisuutta. Spring kutsuu nuoret valitsemaan ideakilpailun voittajia.

Nuoria ideoimassa pöydän ääressä

Spring-ideakilpailussa jatkoon päässet 12 tiimiä, yhteensä 47 nuorta, kokoontuivat viikonlopun ajaksi Helsinkiin Supercellille hiomaan ideoitaan.

– Tämä viikonloppu on ollut elämää muuttava kokemus. Parasta on ollut se, että ollaan saatu tulla yhteen ja kehittää ideoita, kiitteli Kristian Rihmasto-tiimistä kaikkia viikonloppuun osallistuneita.

Spring-viikonloppu sai osallistujilta paljon kiitosta siitä, että nuorten ideat otettiin vakavasti. Monet kertoivat viikonlopun kehittäneen luovaa ajattelua ja opettaneen paljon ideoinnista – taitoja, joita tarvitaan tulevaisuudessa.

– Tunnelma oli mieletön ja koko viikonlopusta jäi hyvä mieli. Vaikka kyse on kilpailusta, porukka kannusti toisiaan, ilmapiiri oli turvallinen ja yhteishenki loistava, summaavat Kate ja Nella Kupla-tiimistä.

Paikalla oli myös laaja joukko asiantuntijoita ja sparraajia tukemassa tiimejä ideoiden edistämisessä. Inspiraatiota ja tietotaitoa idean kirkastamiseen pohjusti Amel Gaily, vinkkejä ja koulutusta pitchaamiseen antoivat Janne Saarikko sekä Anu Ubaud ja kokemusta innovaation viemisestä todelliseksi menestysreseptiksi jakoi Supercellin Pietari Päivänen ja Jessica Blechingberg. Myös eri yrittäjyysjärjestöt, kuten Aalto ES, Helsinki Think Company, LUT ES, Boost Turku, Vaasa ES, Tiimiakatemia / Arte osk, tarjosivat osaamistaan sparraajien muodossa osallistuville tiimeille.

Viikonlopun päätteeksi tiimit esittelivät ideansa Spring-raadille, joka valitsi ideoista finaaliin kuusi lupaavinta.Vuoden 2024 Spring finalistit ovat

Matchpoint
Sovellus, joka auttaa löytämään harrastuskavereita
Elias, Salim, Mohsen, Valtteri, Aleksandr
Espoo

Ecoinsight
Valjastaa tekoälyn torjumaan luontokatoa
Henri, Lauri, Huiseung, Aaro, Touko
Espoo – Vantaa – Kirkkonummi 

Kupla
Keskusteluohjelma, joka rikkoo mielipidekuplia
Kate, Nella, Waleed
Helsinki – Espoo 

Matikkaverkosto
Tukea opiskeluun lukiolaisilta alakoululaisille
Mikael, Cléo, Vilmo
Helsinki

Rihmasto
Aktivoi nuoria muuttamaan maailmaa
Kristian, Eino, Noel, Aslan, Samu
Lohja – Helsinki – Vantaa – Kirkkonummi 

Viiltelystä eroon
Kampanja, joka ehkäisee itsetuhoisuutta
Hilda, Eden, Alexi 
Kaustinen – Veteli 

Finaaliin valittiin ideoista potentiaalisimmat

Spring-raati kiinnitti valinnassa huomiota tiimien kykyyn tunnistaa ongelmia, ideoiden merkityksellisyyteen ja oivaltavuuteen, ideoiden laajempaan hyödynnettävyyteen sekä tiimien kokoonpanoon ja motivaatioon.

– Olimme Spring-raadissa vaikuttuneita siitä, kuinka paljon nuoret ovat laittaneet itseään likoon ideoita kehittäessään. Näillä nuorilla on valtavasti osaamista ja kaikki mahdollisuudet tehdä ideoista totta. Kannustamme ehdottomasti kaikkia jatkamaan ideointia, rohkaisee yksi Spring-raadin jäsenistä, RELEX säätiön toimitusjohtaja Outi Kuittinen.

Kuittisen lisäksi Spring-raatiin kuuluivat viikonloppuna Moaffak Ahmed, Martti Hetemäki,
Timo Holmström, Marjukka Mäkinen ja Jorma Ollila.

Nuoret pääsevät valitsemaan Spring-voittajia suorassa finaalilähetyksessä 7.5. kello 13 Yle Areenassa

Kuudesta finalistista valitaan kolme voittajaa. Valittujen kolmen tiimin kaikki jäsenet palkitaan kesätyöllä ja opintomatkalla Kööpenhaminaan. Kesätyön ja opintomatkan aikana tiimit saavat mahdollisuuden tehdä ideoistaan totta.

Voittajat valitaan ja julkistetaan Springin finaalilähetyksen yhteydessä. Springin finaalia voi seurata suorana lähetyksenä 7.5. kello 13 Yle Areenasta.

Sen lisäksi, että finaalilähetyksen yhteydessä järjestetään yleisöäänestys, jossa katsojat voivat äänestää suosikki-ideoitaan, voittajien valintaan vaikuttavat myös nuorten antaman ennakkoäänet. Ennakkoäänestys alkaa 23.4. ja päättyy finaalipäivän aamuna.

Lopullisistä äänistä 30 % muodostetaan Spring-raadin äänistä ja loput 70 % nuorten antamista ennakkoäänistä ja yleisöäänistä.

Pysy mukana Spring-kevään käänteissä tilaamalla sähköpostiisi Spring-uutiskirje.