Matchpoint, Kupla ja Ecoinsight ovat Spring 2024 -voittajat

Ideakilpailun voittajiksi julistettiin ideat, jotka tekevät maailmasta toiveikkaampaa helpottamalla harrastuskavereiden löytymistä, parantamalla keskustelukulttuuria ja torjumalla luontokatoa.

Nuoria Spring-finaalissa 2024

Ideakilpailu Springin voittajat on nyt valittu. Voittajat palkitaan ainutlaatuisella kesätyöllä, jossa he pääsevät tekemään ideoitaan todeksi eri alojen huippuosaajien kanssa. Kesä sisältää myös opintomatkan Kööpenhaminaan.  

Tänä keväänä toista kertaa järjestetty ideakilpailu kutsui 15–19-vuotiaita nuoria kehittämään maailmaa parantavia ideoita 3–5 hengen tiimeissä. Spring innosti tuhansia nuoria ideoimaan koulussa ja vapaa-ajalla. Kaikkiaan 159 tiimiä ilmoittautui ideallaan mukaan kilpailuun. Näistä ideoista Spring-raati valitsi Spring-viikonloppuun ideoitaan kehittämään kaksitoista lupaavinta tiimiä, joista kuusi selvisi finaaliin. Ideakilpailun voittajat julkistettiin suorassa finaalilähetyksessä 7.5. Yle Areenassa.  

Tutustu Springin voittajaideoihin

Matchpoint
Sovellus, joka auttaa löytämään harrastuskavereita 
Elias, Salim, Mohsen, Valtteri, Aleksandr 
Espoo 

Kupla 
Keskusteluohjelma, joka rikkoo mielipidekuplia 
Kate, Nella, Waleed 
Helsinki – Espoo 
 
Ecoinsight 
Valjastaa tekoälyn torjumaan luontokatoa 
Henri, Lauri, Huiseung, Aaro, Touko 
Espoo – Vantaa – Kirkkonummi  
 
Voittajien valintaan vaikuttivat nuorten antamat tuhannet ennakkoäänet ja lähetyksen aikana tulleet yleisöäänet sekä Spring-raadin antamat äänet. Voittajien valinnassa nuorten antamilla ennakkoäänillä ja yleisöäänillä on 70 prosentin painoarvo. Loput 30 prosenttia muodostuvat Spring-raadin antamista äänistä.  
 
Spring-raadin muodostivat Moaffak AhmedOuti Kuittinen, Martti HetemäkiAino BergiusTimo HolmströmMarjukka Mäkinen ja Jorma Ollila, joilla on monipuolista osaamista ideoiden kehittämiseen ja ideoinnin tukemiseen liittyen. Raati on myös päässyt seuraamaan finalistitiimien matkaa ja ideoiden kehittymistä Spring-ideakilpailun alusta saakka. 

Ideakilpailun ovat perustaneet liike-elämän, tieteen ja yhteiskunnallisen päätöksenteon kokeneet ammattilaiset Matti Alahuhta, Sari Baldauf, Antti Herlin, Martti Hetemäki, Bengt Holmström ja Jorma Ollila. Ideakilpailun tarkoituksena on vahvistaa nuorten tulevaisuususkoa ja toimijuutta. Kilpailun toteutuksesta vastaa Lasten ja nuorten säätiö.