Haku on auki: muuta maailmaa ideallasi

Kaikki 15–19-vuotiaat nuoret voivat hakea mukaan Springiin idealla, joka tekee maailmasta toiveikkaamman. Springissä osallistujat ottavat ensimmäiset askeleet kohti ideoinnin ja innovaatioiden maailmaa sekä oppivat keskeisiä työelämätaitoja. Kilpailun pääpalkintona on kesätyö oman idean edistämisen parissa. 

Nuoria yhdessä

Juuri sinulla voi olla maailmaa muuttava idea. Me tahdomme auttaa sinua kehittämään sitä eteenpäin. Kolmatta kertaa järjestettävä Spring-ideakilpailu kannustaa tunnistamaan ongelmia lähiympäristössä tai globaaleja haasteita ja kehittämään niihin ratkaisuja nuorten näkökulmasta. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa nuorten tulevaisuususkoa ja toimijuutta. 

Ideakilpailu on tarkoitettu kaikille 15–19- vuotiaille nuorille ja osallistua voi 3–5 hengen tiimeissä. Springin inspiraatiokirjasto tarjoaa inspiraatiota idean löytämiseen, täältä on hyvä aloittaa ideointi. Tukea idean kehittämisen ensi askeleihin saa kotisivuiltamme löytyvästä ideavalmennuksesta. Ennen hakemuksen lähettämistä on hyvä myös tutustua kilpailun aikatauluun sekä hakuohjeisiin

Spring-ideakilpailun aikajana 2024-2025.

Spring-tiimi tulee tekemään kouluvierailuja syksyllä 2024, esitellen ideakilpailua ja innostaen oppilaita ideoimaan. Helsingissä, Tampereella ja Turussa tullaan järjestämään Spring-ideatapahtumat, joissa nuoret voivat löytää samoista aiheista kiinnostuneita tiimikavereita, ja perehtyä idean kehittämiseen syvällisemmin. 

Opettajan tietopaketti ja materiaalit löytyvät täältä. 

Kilpailun voittajat palkitaan kesätyöllä ja opintomatkalla Eurooppaan 

Vuonna 2024 Spring innosti tuhansia nuoria ideoimaan koulussa ja vapaa-ajalla. Kaikkiaan 159 tiimiä 40 eri paikkakunnalta ilmoittautui ideallaan mukaan kilpailuun. Näistä ideoista Spring-raati valitsi Spring-viikonloppuun ideoitaan kehittämään kaksitoista lupaavinta tiimiä, joista kuusi selvisi finaaliin. Ideakilpailun voittajat julkistettiin suorassa finaalilähetyksessä toukokuussa.  Voittajien ideat edistävät harrastusmahdollisuuksien ja kavereiden löytämistä, hyödyntävät tekoälyä luonnon ennallistamiseen ja puhkovat mielipidekuplia nuorisolähtöisesti.  

Ollaan opittu tosi paljon! Asiantuntijatapaamiset ovat antaneet tukea idean kirkastamiseen. Niistä on myös saanut mielenkiintoisia oppeja henkilökohtaiseen elämään ja tietysti hyviä kontakteja tulevaisuuteen. ”, kommentoi Spring-voittajatiimi Kupla kesätyötänsä idean parissa. 

Lue voittajien kokemuksia kesätyöstä  

Kupla-tiimi Kööpenhaminassa 2024

Hakuaika lukuvuoden 2024–2025 Springiin on auki 2.9.2024-31.1.2025. Ideaviikonloppuun valitut 12 tiimiä julkaistaan helmikuussa 2025. Springin voittajat valitaan yleisöäänestyksellä ja palkitaan kuukauden mittaisella kesätyöllä, jonka aikana tiimit pääsevät kehittämään ideoitaan konkretiaksi alakohtaisten johtavien asiantuntijoiden tuella. Kesätyöhön kuuluu myös opintomatka Euroopassa.