Finalistit 2023

Vuoden 2023 Spring-ideakilpailu toi esiin monia innovatiivisia ja vaikuttavia ideoita nuorilta ympäri Suomea. Tässä esittelemme inspiroivat kilpailuideat eli vuoden 2023 kilpailun finalistit, jotka erottuivat joukosta luovuudellaan, intohimollaan ja visiollaan. Nämä finalistit ovat osoitus siitä, mitä nuoret voivat saavuttaa, kun he uskovat itseensä ja ideoihinsa. Toivomme, että nämä tarinat inspiroivat sinua ja tiimiäsi osallistumaan, innovoimaan ja vaikuttamaan tulevaisuuteen.

Haluatko olla seuraava inspiraation lähde? Osallistu Spring-ideakilpailuun, näytä meille ideasi ja voit tiimisi kanssa voittaa kesätyön idean edistämisen parissa! Spring-ideakilpailun seuraava hakuaika on 1.11.2023-29.2.2024. Voit tutustua tarkemmin vuoden 2023 voittajiin tästä ja heidän kesätyökokemuksiin tästä.

Rent and Loan (ReLo) – sovellus, jonka avulla voi vuokrata ja lainata tavaroita. Tämän kirkkonummelaisen tiimin idean videolla esittelevät ja tiimin muodostavat Nina, Waula ja Claudia.
Clearify – ekologinen ja tehokas kiinteä astianpesuaine, joka vähentää muovijätettä ja edistää kestävää kulutusta. Tämän maalahtelaisen tiimin idean videolla esittelevät Elin ja Nelly. Lisäksi tiimiin kuuluvat Fanny ja Matilda.
Ternääriset tietokoneet – tehostettua ja energiaa säästävää informaation prosessointia. Tämän Helsingistä, Espoosta ja Kirkkonummelta kotoisin olevan tiimin idean videolla esittelevät ja tiimin muodostavat Aleksi, Kiril, Aarni, Tiitus ja Rasmus.
EKO-app – sovellus, joka neuvoo tuotteiden kierrätyksessä ja auttaa vähentämään ruokahävikkiä. Tämän Helsingistä Mikkeliin ulottuvan tiimin idean videolla esittelevät ja tiimin muodostavat Aura, Aleasha ja Jemina.
TERappi – sovellus, jonka avulla saa apua mielenterveysongelmiin. Tämän tamperelaisen tiimin idean videolla esittelevät Sofia ja Tinka. Lisäksi tiimiin kuuluvat Isobel ja Petteri.
muoviTON – Zero waste -ajattelutavan tuominen kauppoihin. Tämän Helsingistä ja Espoosta kotoisin olevan tiimin idean videolla esittelevät ja tiimin muodostavat Inka, Kia ja Elena.
Nuorten maanpuolustusliitto – Nuorten maanpuolustusinnon sekä tietoisuuden lisääminen maanpuolustuksesta. Tämän helsinkiläisen tiimin idean videolla esittelevät ja tiimin muodostavat Alex, Victor ja Matti. Lisäksi tiimiin kuuluu Rasmus.
Seeds of Knowledge – puutarhanhoidon hyödyntäminen opetuksessa. Tämän Espoosta ja Helsingistä kotoisin olevan tiimin idean videolla esittelevät ja tiimin muodostavat Robinson, Vikram, Elias ja Daniel.
LINK – kampanja, joka lisää inklusiivisuutta nuorten harrastustoimintaan. Tämän Helsingistä ja Sipoosta kotoisin olevan tiimin idean videolla idean esittelevät ja tiimin muodostavat Luka, Ria, Ilo ja Laura.
Switch Up Makeup – ylijäämäkosmetiikan puhdistusta, kierrätystä ja myyntiä. Tämän espoolaisen tiimin idean videolla esittelevät ja tiimin muodostavat Emmi, Elisa ja Aapu.

Spring-ideakilpailuun osallistuttiin ensimmäisenä vuonna innolla ympäri Suomea: ideakilpailu keräsi yhteensä 161 maailmaa parantavaa ideaa 68 paikkakunnalta. Springissä haettiin ideoita, jotka parantavat maailmaa ja edistävät nuorten tärkeiksi kokemia asioita. Inspiroivat kilpailuideat liittyivät erilaisiin teemoihin globaaleista haasteista paikallisiin mahdollisuuksiin. Voittajat valittiin yleisöäänestyksellä. Voittajatiimit edistivät ideoitaan palkallisessa kesätyössä kesällä 2023.